Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

BATAAT(SWEET POTATOES) MET PREI EN MOZZARELLA

Door: deonart

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 kg bataat, geschild en in dikke plakken gesneden
450 g prei, panklaar en in dikke ringen gesneden
300 g mozzerella in dikke plakken gesneden
zout
peper
300 ml warme groentenbouillon
30 ml olijfolie
25 g boter



Zoete aartappels zijn bij alle toko′s te verkrijgen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook bataat plakken voor tien minuten in veel water en giet water af.
2. Leg om en om plakken bataat, prei en mozzarella in een Ovenschaal en maak elk laag op smaak met zout en peper.
3. Eindig met een laag bataat boven-aan.
4. Verdeel bouillon over schaal en sprenkel olijfolie erover.
5. Verdeel klontjes boter erover.
6. Bak voor veertig minuten bij 180 °C tot mooi van kleur en gaar.

Serveertip

Lekker bij een geroosterd kip met rijst

Bron

Zuid-afrika



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top