Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

BATAAT(SWEET POTATOES) MET PREI EN MOZZARELLA

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg bataat, geschild en in dikke plakken gesneden
450 g prei, panklaar en in dikke ringen gesneden
300 g mozzerella in dikke plakken gesneden
zout
peper
300 ml warme groentenbouillon
30 ml olijfolie
25 g boter



Zoete aartappels zijn bij alle toko′s te verkrijgen.

Bereidingswijze

1. Kook bataat plakken voor tien minuten in veel water en giet water af.
2. Leg om en om plakken bataat, prei en mozzarella in een ovenschaal en maak elk laag op smaak met zout en peper.
3. Eindig met een laag bataat boven-aan.
4. Verdeel bouillon over schaal en sprenkel olijfolie erover.
5. Verdeel klontjes boter erover.
6. Bak voor veertig minuten bij 180 °C tot mooi van kleur en gaar.

Serveertips

Lekker bij een geroosterd kip met rijst

Bron

Zuid-afrika



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Top