Pastasaus met gehaktballetjes (van Jamie Oliver)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de gehaktballetjes:
450 gr gehakt
1-2 rode spaanse pepers, zeer fijn gehakt
snufje kaneel
halve muskaatnoot, geraspt
3 tenen knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
zout en peper uit de molen
1 groot ei
handvol geraspte parmezaanse kaas
geraspte schil van 1 citroen

Voor de tomatensaus:
olijfolie
2-3 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt
bosje verse basilicum, de blaadjes apart gehouden, de steeltjes gehakt
1 rode spaanse peper, met de punt van een mes ingeprikt
2 blikken van 400 gr gepelde tomaten
scheutje rode-wijnazijn
zout en peper uit de molen


Ontzettend lekkere, kruidige pastasaus van Jamie Oliver. Bij ons thuis torenhoog favoriet!

Voorbereiding

Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar en draai er kleine balletjes van (ter grootte van een knikker). Leg ze op een plaat en zet ze zolang in de koelkast terwijl je met de tomatensaus aan de slag gaat.

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie
Fruit de knoflook, de gehakte steeltjes van de basilicum en de spaanse peper op laag vuur
Voeg de tomaten en rode-wijnazijn toe
Breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem een half uur op laag vuur tegen de kook aan op het fornuis staan

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan
Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar
Schep de gehaktballetjes in de saus

Haal de rode peper uit de saus en proef of er nog peper of zout in de saus moet
Laat de saus nog 10-15 min op laag vuur staan
Breng intussen een pan water aan de kook en kook de pasta gaar
Hou bij het afgieten van de pasta een beetje kookvocht achter en doe dit bij de tomatensaus
Doe boter en parmezaanse kaas in de pan en snipper de helft van de basilicumblaadjes erover
Hussel de saus en de pasta door elkaar
Serveer op losse borden en strooi er nog wat basilicum en parmezaanse kaas overheen

Eet smakelijk!

Serveertips

Het allerlekkerst is deze saus met verse pasta!

Bron

Kookboek " Kook met Jamie" van Jamie Oliver

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies