• Eigen recept

Poulet basquaise

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 rode en 1 groene paprikas in blokjes
250 g champignons in plakjes(welke soort champignons jij gebruikt, kan je zo duur of goedkoop maak als wat je wilt)
2 teentjes knoflook, fijn
2 uien, fijn
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 t gedroogde majoraan
1 t gedroogde basilicum
1/4 t tijm
2 e verse peterselie, fijn (voor garnering)
1/2 t cayennepeper
1 t zout
1/2 t peper
150 ml witte wijn
3 e bloem
3 e olijfolie
200 g ham in blokjes (of 100 g rauwe ham)
4 kippenbouten in halve delen verdeeld


Oorspronkelijk recept afkomstig uit Frans Baskenland aan de grens van Spanje.

Bereidingswijze

1. Kruid kip met zout en peper en doe door de bloem
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij
5. Doen cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel deze mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan voor 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog voor een half uur verder inkoken op zacht vuur terwijl je af en toe de gerecht van de bodem losmaken om niet vast te branden en tot een dikke saus ontstaan.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengen.
9. Serveer direct.

Serveertips

Lekker met rijst of pittige Italiaanse brood. Ook kan de kip nog geflambeerd worden met vieux naar bakken... voor uien gefruit worden. Is maar wat jij wilt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies