• Eigen recept

Poulet basquaise

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 rode en 1 groene paprikas in blokjes
250 g champignons in plakjes(welke soort champignons jij gebruikt, kan je zo duur of goedkoop maak als wat je wilt)
2 teentjes knoflook, fijn
2 uien, fijn
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 t gedroogde majoraan
1 t gedroogde basilicum
1/4 t tijm
2 e verse peterselie, fijn (voor garnering)
1/2 t cayennepeper
1 t zout
1/2 t peper
150 ml witte wijn
3 e bloem
3 e olijfolie
200 g ham in blokjes (of 100 g rauwe ham)
4 kippenbouten in halve delen verdeeld


Oorspronkelijk recept afkomstig uit Frans Baskenland aan de grens van Spanje.

Bereidingswijze

1. Kruid kip met zout en peper en doe door de bloem
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij
5. Doen cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel deze mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan voor 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog voor een half uur verder inkoken op zacht vuur terwijl je af en toe de gerecht van de bodem losmaken om niet vast te branden en tot een dikke saus ontstaan.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengen.
9. Serveer direct.

Serveertips

Lekker met rijst of pittige Italiaanse brood. Ook kan de kip nog geflambeerd worden met vieux naar bakken... voor uien gefruit worden. Is maar wat jij wilt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies