OMGEKEERDE APPELTAART

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gram goudrenetten (of elstar- die heb ik zelf genomen); 1 zakje pecannoten (zakjes van 55 gr., liggen bij A.H. bij de bakproducten); 4 eetlepels ahornsiroop (ik heb schenkstroop voor pannekoeken genomen, ik vind de ahorn vreselijk duur!); 2 eieren; 100 gr. basterdsuiker(wit); 1 zakje vanillesuiker; 2 theelepels kaneel; 3 eetlepels melk; mespuntje zout; 200 gr. zelfrijzend bakmeel ; 100 gr. maizena

HULPMIDDELEN

Springvorm van 22 cm doorsnee of (glazen)vorm van 20 x 18 x hoog 7 cm ; alu.folie; kom; mixer; vijzel om de nootjes klein te maken of iets anders om dit te doen.; gebaksschaal


Ik heb al een recept bij mijn recepten staan van een omgekeerde perentaart, dus nu met appeltjes. heerlijk en niet moeilijk te maken. P.S. ik heb de glazen vorm gebruikt van 20x18x7

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden c.
springvorm invetten
pecannoten in de vijzel kleinmaken.

Bereidingswijze

De bodem van de ingevette springvorm bedekken met aluminium folie en dit ook beboteren. Smeer de 4 eetlepels siroop goed over de bodem en bedek de siroop met de kleingemaakte pecannoten. er goed overheen strooien zodat de siroop bedekt is. Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijdt in schijfjes. Doe de eierdooiers in een kom met de suiker, vanillesuiker, kaneel, zout en de melk. Klop tot er een luchtige massa is ontstaan. Klop in een grote kom de eiwitten stijf. Voeg het eierdooiermengsel toe. Zeef in gedeelten het zelfrijzend bakmeel met de maizena erbij. Spatel dit steeds voorzichtig er doorheen. Schik de appelschijfjes in de vorm over de pecannoten en schenk dan het beslag erover, Bak de cake op een rooster, iets onder het midden van de (voorverwarmde) oven in +/- 40 minuten gaar. Even met een sate prikker testen of de taart gaar is. (stokje moet er droog uitkomen) Laat de taart uit de oven in de vorm 15 minuten staan, alvorens je de vorm verwijdert.
Dan de taart omgekeerd op een schaal opdienen., dus de onderkant aan de bovenzijde.

Serveertips

Mocht de bovenkant te snel bruin worden dan bedekken met een stuk alu.folie (of bakpapier). j

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies