OMGEKEERDE APPELTAART

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gram goudrenetten (of elstar- die heb ik zelf genomen); 1 zakje pecannoten (zakjes van 55 gr., liggen bij A.H. bij de bakproducten); 4 eetlepels ahornsiroop (ik heb schenkstroop voor pannekoeken genomen, ik vind de ahorn vreselijk duur!); 2 eieren; 100 gr. basterdsuiker(wit); 1 zakje vanillesuiker; 2 theelepels kaneel; 3 eetlepels melk; mespuntje zout; 200 gr. zelfrijzend bakmeel ; 100 gr. maizena

HULPMIDDELEN

Springvorm van 22 cm doorsnee of (glazen)vorm van 20 x 18 x hoog 7 cm ; alu.folie; kom; mixer; vijzel om de nootjes klein te maken of iets anders om dit te doen.; gebaksschaal


Ik heb al een recept bij mijn recepten staan van een omgekeerde perentaart, dus nu met appeltjes. heerlijk en niet moeilijk te maken. P.S. ik heb de glazen vorm gebruikt van 20x18x7

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden c.
springvorm invetten
pecannoten in de vijzel kleinmaken.

Bereidingswijze

De bodem van de ingevette springvorm bedekken met aluminium folie en dit ook beboteren. Smeer de 4 eetlepels siroop goed over de bodem en bedek de siroop met de kleingemaakte pecannoten. er goed overheen strooien zodat de siroop bedekt is. Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijdt in schijfjes. Doe de eierdooiers in een kom met de suiker, vanillesuiker, kaneel, zout en de melk. Klop tot er een luchtige massa is ontstaan. Klop in een grote kom de eiwitten stijf. Voeg het eierdooiermengsel toe. Zeef in gedeelten het zelfrijzend bakmeel met de maizena erbij. Spatel dit steeds voorzichtig er doorheen. Schik de appelschijfjes in de vorm over de pecannoten en schenk dan het beslag erover, Bak de cake op een rooster, iets onder het midden van de (voorverwarmde) oven in +/- 40 minuten gaar. Even met een sate prikker testen of de taart gaar is. (stokje moet er droog uitkomen) Laat de taart uit de oven in de vorm 15 minuten staan, alvorens je de vorm verwijdert.
Dan de taart omgekeerd op een schaal opdienen., dus de onderkant aan de bovenzijde.

Serveertips

Mocht de bovenkant te snel bruin worden dan bedekken met een stuk alu.folie (of bakpapier). j

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win Ľ
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies