Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amandelspijs om zelf te maken

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

125 gram amandelen zonder vlies of 125 gram gemalen amandelen
125 gram suiker
1 ei
mespunt zout


HULPMIDDELEN

Keukenmachine of amandelmolen (alleen als je hele amandelen gebruikt)

amandelspijs de ingredienten

Amandelspijs zo lekker en veel goedkoper

amandelspijs

Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker.
Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur.
Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken!
Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.

Bereidingswijze


Heb je amandelen met vlies zet deze dan op met koud water en breng ze aan de kook.
Giet het water af zodra het kookt en spoel de amandelen in een vergiet om met koud water.
Nu kun je de vliesjes goed verwijderen.
Doe de amandelen in een schone doek en spoel ze goed af.

Doe de amandelen met suiker, ei en zout in de keukenmachine en maal hiervan een gladde pasta. (Kan ook in een amandelmolen.)

Heb je gemalen amandelen dan alle ingredi├źnten door elkaar mengen.

Laat de amandelspijs minstens een week staan voordat je het gaat gebruiken.
Het is lange tijd houdbaar in de koelkast en je kunt het ook invriezen.

Serveertips

Lekker voor gevulde speculaas of een amandelstaaf, maar ook in toetjes en ander gebak heerlijk.

Bron

Hele oude Libelle-bijlage



Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Heerlijk nostalgisch! Met de wonderpan kun je makkelijk bakken zonder oven. De wonderpan is te gebruiken op elke warmtebron. Bekijk `m in de Smulweb Shop!… Lees verder »

Top