Suikervrije bananencake

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

120 g boter - 2 eieren - 3 bananen - 200 g zelfrijzend bakmeel - 0,6 dl melk - 0,5 dl appeldiksap - 100 gram pecannoten, grof gehakt - warmtebestendige zoetstof naar smaak


Suikervrije cake met banaan, zoetstof en pecannoten
(mijn man mag geen suiker, vandaar dat ik een suikervrije variant heb bedacht)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Splits de eieren (en zorg voor vetvrij gereedschap & kommen voor het eiwit)

Bereidingswijze

Meng de boter en zoetstof met een elektrische mixer. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork of pureer met een staafmixer en voeg bij het beslag. Voeg om en om wat bakmeel en melk/ appeldiksap toe en meng telkens goed. Roer de pecannoten door het beslag. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit voorzichtig door het beslag. Smeer een cakevorm in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.

Bron

Gebaseerd op http://www.smulweb.nl/907990

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies