Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

marsepein spoken

Door: orphan

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Voor het deeg:
300 g gezeefde bloem
160 g zachte boter
100 g poedersuiker
100 g geraspte noten
1 eetlepel hazelnootpasta
1 ei
Voor de vulling:
200 g zachte boter
4 eetlepels hazelnootpasta
2 eidooiers
80 g poedersuiker

Om te beleggen:
250 g marsepein

Om te versieren:
Een beetje gesmolten chocolade



Halloweenrecept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het meel met de andere ingrediƫnten voor de bloem in een mengkom en kneed met een Mixer (kneedhaken) tot een deeg. Laat 30 minuten afkoelen.

Rol het deeg uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 cm. Kneed het overige deeg terug, rol het uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes van 3 cm doorsnede uit.

Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in het midden van de voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Roer voor de vulling de boter met de overige ingrediƫnten tot een schuimige massa.

Zet telkens 2 grote en daarop 2 kleine schijfjes op elkaar met de vulling er tussen en spuit er nog een toefje bovenop om af te sluiten. Laat vervolgens 1 uur afkoelen.

Rol de marsepein 2 mm dik uit op een met poedersuiker bestrooid werkvlak en snijd er ronde schijven uit van 12 cm doorsnede. Leg deze over de torentjes.

Giet een beetje gesmolten chocolade in een kornetje en spuit de ogen en de mond op de spoken.

Bron

Oetker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top