Langevingertaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

250 gram roomboter
twee eidooiers
200 gram witte basterdsuiker
tablet chocolade Puur Melk Wit naar smaak.
Bij puur of melkchocolade 1 12 dl chocoladevla.
Bij witte chocolade 1 12 dl vanille of blankevla.
400 gram langevingers.
1 borrelglaasje rum
2 12 dl melk
1 eetlepel water

HULPMIDDELEN

Mixer mixkom
of keukenmachine
Schaal
Ronde springvorm


Lekkernij bij gelegenheden en verjaardagen of gewoon bij de koffie

Bereidingswijze

Roomboter met een eetlepel water mixen tot er een gladde massa ontstaat. Basterdsuiker toevoegen mixen tot suiker volledig is opgelost. Intussen de chocolade op heet water of magnetron langzaam smelten. vervolgens eidooiers toevoegen, Het geheel goed mixen. Gesmolten chocolade beetje voor beetje erdoor spatelen. Daarna beetje voor beetje de vla erdoor spatelen.

Melk en rum in een schaal mengen, en de langenvingers in dompelen. leg de langevingers naast elkaar op de bodem van de vorm. Daar overheen 13 deel beslag, vervolgens weer een laag langevingers kriuslings over de onderste laag. Daar over weer 13 deel beslag daar over weer een laag langevingers kriuslings.
Dek het geheel af met huishoudfolie zet hierop een bord om aan te drukken.
Verdeel telkens het beslag met een warme eetlepel gelijkmatig in de vorm. Verdeel na tien minuten het laatste beslag in de vorm.
Dek de vorm af met huishoudfilie en laat het geheel ca. 24 uur in de koelkast opstijven.

Serveertips

Snijd de taart in 12 punten met op elke punt een toefje slagroom

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookprinses
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies