Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Magere runderlappen met tomaat - basisrecept

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ui
1 kg magere runderlappen
1/2 vleesbouillontablet
2 eetlepels (wijn) azijn
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
2 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
1 theelepel oregano



Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Vlees bestrooien met zout en peper. In Braadpan boter verhitten. Vlees (in gedeelten) in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Ui 2 minuten zachtjes meebakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen. Toevoegen: azijn, tomatenblokjes met vocht, tijm, laurierblaadjes en oregano.
Vlees afgedekt in 2-1/2 uur zachtjes gaarstoven.
Lekker met sperziebonen en gekookte aardappels.

Serveertips

Tip: Van dit basisrecept kunt u ook Sambal Goreng Daging maken. Zie recept.

Bron

Allerhande 1996



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top