rode linzensoep

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olie, zout
4 theelepels paprikapoeder
4 theelepels gemalen komijnzaad
Een grote ui
Een paar tenen knoflook
Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon)
175g rode linzen
Flinke klont boter
Eetlepel salça (of tomatenpuree)
Eventueel als je ze in huis hebt:
1 a 2 aardappeltjes
Wortel

HULPMIDDELEN

Staafmixer of blender


Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

Voorbereiding

Schil de eventuele aardappel(s) en wortel, was de linzen, snipper de ui

Bereidingswijze

Fruit de ui met de olie en een beetje zout tot het glazig, gelig is. Doe dan de knoflook erin en laat het een halve minuut warm worden. Dan doe ik er 5 mokken kokend water bij (uit de waterkoker).

Dan gooi ik alles erin, de paprikapoeder, de bouillonblokjes, de linzen (gewassen) en eventueel de aardappel(s) en wortel. Dan laat je het op een zacht pitje ongeveer 3 kwartier a een uur koken.

Als laatste pak je een steelpannetje, daar doe je het komijnzaadpoeder in en je zet gas vol aan. Als je het komijn begint ruiken, dan doe je de boter erbij. Als de boter gesmolten is de salca erbij en dat laat je even op het gas ongeveer een minuut pruttelen (tot het goed gemengd is) .

Gooi het bij de rest van de soep en pureer alles met de staafmixer. En dan Afiyet Olsun (eet smakelijk)

Serveertips

Je kan er wat peterselie in doen of een gedroogd pepertje om het pittig te maken!

verschillende streken is verschillende recepten, de komijnzaad erin wordt gegeten in centraal turkije, maar bijvoorbeeld aan de zwarte zee laten ze het weg.

Bron

Verschillende bronnen door elkaar

Leuk recept? Deel het
Reacties (18)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hallo1979

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies