Ciabatta

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

450 gram patentbloem
275 ml water
2 el olijfolie
1 1/2 tl zout
2 tl suiker
20 gram verse gist of 7 gram droge gist
2 tl bakpoeder


HULPMIDDELEN

Oven


Heerlijk Italiaans brood.

Voorbereiding

Los de gist op in de afgepaste hoeveelheid water. Meng de bloem met olie en het water met daarin de opgeloste gist. Suiker en bakpoeder er bij. Kneed het deeg totdat het mooi soepel is (ongeveer 10-15 minuten). Voeg tussendoor het zout toe.
Laat het deeg in een kom afgedekt met keueknfolie of een vochtige handdoek minstens een half uur rijzen.
Verdeel de gerezen bol in twee gelijke delen. Kneed het deeg opnieuw lichtjes en vorm twee ciabatta's. Laat de twee ciabatta's opnieuw ca een half uur rijzen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bestrooi het brood met wat meel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de bovenkant 12-13 minuten bakken.
Haal de bakplaat uit de oven en keer de ciabatta's om en smeer de kant die nu boven ligt in met olijfolie en bestrooi het brood met meel.
Schuif de bakplaat opnieuw in de oven en laat de ciabatta's opnieuw 12-13 minuten bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies