Ciabatta

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

450 gram patentbloem
275 ml water
2 el olijfolie
1 1/2 tl zout
2 tl suiker
20 gram verse gist of 7 gram droge gist
2 tl bakpoeder

HULPMIDDELEN

Oven


Heerlijk Italiaans brood.

Voorbereiding

Los de gist op in de afgepaste hoeveelheid water. Meng de bloem met olie en het water met daarin de opgeloste gist. Suiker en bakpoeder er bij. Kneed het deeg totdat het mooi soepel is (ongeveer 10-15 minuten). Voeg tussendoor het zout toe.
Laat het deeg in een kom afgedekt met keueknfolie of een vochtige handdoek minstens een half uur rijzen.
Verdeel de gerezen bol in twee gelijke delen. Kneed het deeg opnieuw lichtjes en vorm twee ciabatta's. Laat de twee ciabatta's opnieuw ca een half uur rijzen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bestrooi het brood met wat meel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de bovenkant 12-13 minuten bakken.
Haal de bakplaat uit de oven en keer de ciabatta's om en smeer de kant die nu boven ligt in met olijfolie en bestrooi het brood met meel.
Schuif de bakplaat opnieuw in de oven en laat de ciabatta's opnieuw 12-13 minuten bakken.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies