Moussaka

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 aubergines; 400 g lamsgehakt; 500 g aardappelen; 1 blikje gepelde tomaten; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook; 1 el olie; citroensap; zout; peper; 1 tl gedroogde oregano; 1 dl slagroom; 200 g geraspte kaas (pittig); 1 ei


Nu eens een moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de aardappelen 10 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Was intussen de abuergines en snijd ze in dunne plakken, besprenkel met het citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel. Voeg daarna de aubergines toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken. Meng in een kom de slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bedek met het restant geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.

Serveertips

Lekker met een frisse salade.

Bron

Groter groeien, maar wel aangepast

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies