Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ouderwetse hachee

Door: meeuw405

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



  • 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 500 gr.uien
  • 2 th.l.rietsuiker
  • 2 eetl.bloem
  • 5 dl.runderbouillon van tablet
  • 1 fl.leffe bruin of bruin bier
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 100 gr.margarine
  • flinke scheut olie(om te bakken)
  • Peper en zout
  • 2 sneetjes peperkoek in blokjes


Verder heb je nodig



  • Pan met dikke bodem(het beste is een gietijzeren pan)

Mijn ouderwetse hachee

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding


  • Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
  • uien schillen en grof snijden

Bereidingswijze


  • Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
  • Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
  • Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
  • Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken.
  • Bloem erover strooien en goed doorroeren.
  • De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
  • De peperkoek erbij doen
  • De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
  • Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.

Serveertip


  • Lekker met rode kool en een gekookte aardappel,
  • Maar ook bij eigengemaakte frietjes

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top