Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom van grapefruit

Door: huubgbi

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 rode grapefruits,
1/2 citroen,
evt. een perssinaasappel,
50 gram suiker,
Sekt of spa.


Verder heb je nodig


Steelpan(netje). Diepvriesdoos.


Een verfrissende sorbet tussendoor (voor het hoofdgerecht) om de eetlust weer op te wekken. Het beste is om het een dag van te voren klaar te maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pers de grapefruits en de halve citroen uit. Moet ongeveer 3 dl. worden. Eventueel aanvullen met uitgeperst sinaasappelsap.

Bereidingswijze

Doe het sap in de pan en voeg de suiker toe. Langzaam verhitten tot alle suiker is opgelost. Af laten koelen en dan overgieten in de diepvriesdoos (geen deksel erop) en goed doorroeren. Het mengsel vier uur in de diepvries laten staan, maar ieder uur goed doorroeren/doorprakken. Nu is het klaar. Kan rustig nog dagen in de diepvries (dan wel afdekken) worden bewaard.
*- Voor gebruik uit de diepvries halen en plm. 15 minuten laten staan.
Maak bolletjes van het ijs, doe ze in een champagneglas en schenk er de Sekt of de Spa overheen. Direct opdienen. -*

Serveertip

Is te varieren door andere vruchten te gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top