Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom van grapefruit

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 rode grapefruits,
1/2 citroen,
evt. een perssinaasappel,
50 gram suiker,
Sekt of spa.


HULPMIDDELEN

Steelpan(netje). Diepvriesdoos.


Een verfrissende sorbet tussendoor (voor het hoofdgerecht) om de eetlust weer op te wekken. Het beste is om het een dag van te voren klaar te maken.

Voorbereiding

Pers de grapefruits en de halve citroen uit. Moet ongeveer 3 dl. worden. Eventueel aanvullen met uitgeperst sinaasappelsap.

Bereidingswijze

Doe het sap in de pan en voeg de suiker toe. Langzaam verhitten tot alle suiker is opgelost. Af laten koelen en dan overgieten in de diepvriesdoos (geen deksel erop) en goed doorroeren. Het mengsel vier uur in de diepvries laten staan, maar ieder uur goed doorroeren/doorprakken. Nu is het klaar. Kan rustig nog dagen in de diepvries (dan wel afdekken) worden bewaard.
*- Voor gebruik uit de diepvries halen en plm. 15 minuten laten staan.
Maak bolletjes van het ijs, doe ze in een champagneglas en schenk er de Sekt of de Spa overheen. Direct opdienen. -*

Serveertips

Is te varieren door andere vruchten te gebruiken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top