kruidkoek

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

700 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram donkerbruine basterdsuiker
3 e.l. speculaas- of koekkruiden
1/4 t.l. zout
500 gram melk
100 gram roomboter
250 gram gedroogd fruit * of
2 flinke e.l. fijngesneden gemberbolletjes


Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet nodig heb, laat de ander zich heel goed invriezen. De vulling is afhankelijk van wat ik in mijn lade heb liggen: blanke rozijnen, donkere rozijnen, gedroogde abrikozen of tutti frutti, (stem)gemberbolletjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C graden. Beboter en bebloem de bakvormen. Wel de rozijnen. Zeef het zelfrijzend bakmeel of de patentbloem met bakpoeder boven een grote kom. Meng de basterdsuiker, kruiden en zout er door. Verwarm de melk en los hierin de (in klontjes gesneden) boter. Mix het melkmengsel door de droge ingrediënten tot een glad en kleverig beslag. Voeg het gedroogd fruit toe en meng dit goed door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de koeken in circa 60 minuten gaar: een breinaald of satéstokje moet er droog uitkomen. Zijn de koeken nog iets nat en is de bovenkant mooi bruin, dek de koeken dan af met alufolie en laat de koeken nog iets langer in de oven garen.

Serveertips

Snijd de koek voor bij de koffie in mooie plakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies