Sofrito

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


  • 200 ml olijfolie
  • 4 eetlepels olijfolie voor dressing
  • 1 kilo sukadelapjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 courgettes
  • 6 takjes munt
  • 4 eetlepels witte wijnazijn


Voorbereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan met dkke bodem en bak de sukadelapjes aan beide kanten aan. Pel de knoflook. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal het vlees uit de pan en roer met een houten pollepel de bloem al roerend door de olie. Zet het vuur laag en laat de bloem al roerend in 3 minuten gaar worden. Voeg geleidelijk en al roerend de hete bouillon toe. Pers de knoflook er boven uit. Roer het tot een dikke saus. Voeg de vlees weer toe en bestrooi het gerecht royaal met peper. Laat het vlees half afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden op heel laag vuur. Roer het regelmatig om.

Bereidingswijze

Kook als het vlees bijna gaar is, de hele courgettes in ruim kokend water 5 minuten. Laat ze uitlekken en snijd ze in blokjes. Hak de muntblaadjes grof en schep ze door de courgette. Maak een dressing van de wijnazijn en olijfolie en breng het op smaaka met zout en peper. Schep de dressing door de warme courgette. Serveer het stoofvlees met de saus en courgettesalade.

Bron

Super

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies