Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini's van courgette met feta

Door: soniaverschuere

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 g geraspte courgette 2 lente-uitjes gesnipperd 70 g feta verkruimeld 1 ei 50 g maiszetmeel 5 cl olijfolie 1 citroeninkwartjes + sap van 1/2 citroen 1 eetlepel vers gehakte basilicum peper en zout
Voor de tomatencoulis: 1 blik gepelde tomaten 1 sjalotje fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook gehakt 1 eetlepel olijfolie 2 koffielepels gehakte verse tijm


Verder heb je nodig


Oven pan rasp


Lekker veel groenten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit de sjalot in de olijfolie Doe er de tomaten de look en de tijm bij Laat 15 minuten sudderen tegen het kookpunt aan Kruid de tomatensaus met peper en zout

Bereidingswijze

Meng in een kom de courgettes en de lente-uitjes met het ei maiszetmeel citroensap en de basilicum Doe er de feta bij Kruid met de peper en zout Verwarm de oven voor op 150 c Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag Schep er met een eetlepel hoopjes van het courgettemengsel in Druk ze plat met de bolle kant van de lepel Bak de koekjes 3 minuten aan elke kant en hou ze warm in de oven

Serveertip

Leg drie koekjes op elkaar lepel er wat warme tomatensaus bij en werk af met een kwartje citroen Serveer de overige saus in een kommetje Lekker als voorgerecht of hoofdgerecht met rijst of bulgur

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soniaverschuere
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top