Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mexicaanse aardappeltortilla

Door: sjakkus

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



  • 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine)
  • 1-2 uien
  • 4 e.l. olijfolie
  • zout, liefst kruidenzout (Herbamare)
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 eieren
  • ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie)
  • tacosaus, ongeveer een half potje
  • zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief)
  • ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief)


Verder heb je nodig


Grote koekenpan met dikke bodem; garde; kom; bakspaan


Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in dunne plakjes en droog ze af met keukenpapier.
  • Verhit de olie in de Koekenpan en leg de aardappelschijfjes hierin. Bak op middelmatig vuur.
  • Snijd de ui(en) in dunne plakjes en voeg ze aan de aardappelschijfjes toe. Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur iets lager.
  • Bak de aardappelschijfjes in totaal 10 minuten, terwijl je ze af en toe keert en naar een ander deel van de pan schuift (boven de vlam gaat het vaak wat harder dan aan de rand).
  • Klop ondertussen de eieren
  • Verdeel de schijfjes aardappel en ringen ui gelijk over de pan en schenk het eiermengsel hier heel gelijkmatig over, terwijl je de pan zachtjes heen en weer beweegt. Zorg dat het ei vrijwel overal onder komt.
  • Laat de eieren op de laagste stand ca. 10 minuten stollen.
  • Was ondertussen de bieslook (of evt. andere kruid), dep het droog en snijd het in kleine stukjes. Dit is ook een prima moment om de olijven en de kaas te snijden en een eenvoudige salade klaar te maken.
  • Verdeel achtereenvolgens over de tortilla: tacosaus, kaas, en olijfringetjes. Dek evt af met een grote deksel of een andere pan om de kaas te laten smelten.
  • Bestrooi het gerecht met de bieslook.
  • Snijd de tortilla voorzichtig in 4 stukken en leg het op (evt. voorverwarmde) borden.


Magere Variant Dit is al niet een heel calorierijk gerecht (u eet maar 1/4e), maar om het nog slanker te maken kunt u de kaas en olijven weglaten (ca. 260 kcal)

Serveertip


  • Samen met zwaar bruin brood (boulogne stokbrood bijvoorbeeld) en een eenvoudige lichte salade is dit een volledige maaltijd. Eikenbladsla of bataviasla met avocado vind ik er heel lekker fris bij, maar een tomatensalade kan ook heel goed).
  • Vanwege de eieren en kaas, geen zuivel als toetje, maar bijvoorbeeld fruit. Of neem een soepje vooraf, bijvoorbeeld gazpacho of tomaten-tortilla soep.



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top