Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zomers soepje, koud in de zomer of warm in de winter!

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 el. Olijfolie
1 middelgrote ui
150 g aardappelen
750 ml water
175 ml melk
1 groente bouillon tablet
1 flinke krop botersla (of neem ong. 1 pond spinazie)
125 g Jarlsbergkaas (indien niet verkrijgbaar Leerdammer)
6 el slagroom of creme fraiche.
Vers gemalen peper en zout naar smaak.


HULPMIDDELEN

Rasp. Blender. Pan


Deze heerlijke soep smaakt heerlijk zowel warm in de winter als koud in de zomer.
Dit gegeten bij Engelse vrienden en gelijk het recept gevraagd (en gekregen).
Ook lekker als voorgerecht.

Voorbereiding

Hak de ui fijn.
Schil de aardappelen en rasp ze.
Snij de sla (of spinazie) heel fijn.
Rasp de kaas (of koop ze al geraspt).
Meet water en melk af. Was de sla of spinazie.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan.
Voeg de gehakte ui toe en laat onder voortdurend roeren de ui zacht maar niet bruin worden.
Voeg de geraspte aardappelen toe en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 4 minuten.
Voeg het water toe.
Verbrokkel het bouillontablet erboven.
Voeg nu de fijn gesneden sla of spinazie toe.
Breng aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
Haal de pan van het vuur af en laat het wat afkoelen.
Voeg de melk toe.
Pureer in de Blender.
Voeg de geraspte kaas toe en verwarm de soep nogmaals.

Serveertips

Doe de soep in de kommen.
Giet de room of creme Fraiche erover en trek een kringetje.
Eet warm of koud en serveer met lekker vers knapperig brood en boter.

Bron

Engelse vriendin



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top