Fu Yong Hai

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 th bouillonpoeder of tablet, ketjap, peper en zout, 1 prei, 6 eieren, 100 g garnalen, 1 klein blikje ananas.


Bereidingswijze

Pel de ui en knoflook en snij ze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook ong. 1 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Roer alles goed door elkaar en laat de saus 1 min pruttelen. Breng de saus op smaak met ketjap, zout en peper. Roer de maizena los met 2 el water en roer de maizena door de tomatensaus. Klop de eieren los. Snij de prei in dunne ringetjes en roer deze door de eieren. Verhit de boter in de pan en bak er twee omeletten van. Leg de omeletten op een groot plat bord. Verdeel de garnalen erover en schep op elke omelet 2 el saus. Laat de ananasblokjes uitlekken en leg die om de omelet heen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mellissa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies