Wildzwijnbiefstuk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 gram rozijnen
1 1/2 dl droge witte wijn
4 wildzwijnbiefstukjes van elk 100 gram
100 boter
8 kleine sjalotjes
schenkroom of roomculinair


Bereidingswijze

Was de rozijnen en laat ze 30 minuten op een laag vuur in de witte wijn wellen.
Schroei de biefstukjes in een koekenpan in de boter op een hoog vuur dicht en braad ze vervolgens op een matig vuur in ca. 15 minuten bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en houd ze warm, b.v. in een vuurvaste schaal op een vlamverdeler op het laagste vuur.
Doe bij de bakjus de sjalotjes en fruit ze even en voeg, wanneer de sjalotjes glazig zijn, de uitgelekte rozijnen, samen met een scheutje rozijnenvocht toe.
Maak de saus af door er een scheutje schenkroom of roomculinair door te roeren.

Serveertips

Schenk de saus over de biefstukken en serveer met aardappelkroketjes en rode kool

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies