Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kokossorbet (Suikervrij)

Door: kayleigh

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 blik kokosmelk van 400 g/1 dl mineraalwater/1 dl bruine rum/2 eiwitten, 2 bananen, in plakjes gesneden en emt citroensap bestreken/ geschaafde kokos om te gareneren.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Tip 1: Let op dat het ijs voldoende aangevroren is als het stijfgeklopte eiwit erdoor wrodt gespateld, want andere zou het mengsel tijdens het vriezen kunnen gaan schiften.
Tip 2: Het ijs kan 3 maanden in de vriezer worden bewaard

Tip 3 : voor de variatie kan de rum door ananassap vervangen worden.

Tip 4: De voorbereidingsdtijd is ca 20 min. maar de vriestijd 2-3 uur, houd daar rekening mee

Bereidingswijze

Roer de kokosmelk met het mineraalwater en de rum door elkaar. Giet het mengsel in een kunsstof doos die geschikt is voor de diepvries. Zet de doos 1 uur in de diepvries of zo lang tot het mngsel aan de kanten vast begint te worden. Maak het bevroren kokosmengsel met behulp van een vork aan de rand van de doos los en breek de grote ijskristallen die zich eventueel hebben gevormd met de vork kapot. Zet de doos opnieuw voor 1 uur in de vriezer. Neem het kokosmengsel weer uit de vriezer en herhaal de procedure met de vork om het bevroren deel aan de rand van de doos door het nog niet bevroren deel te mengen. Zet de doos terug in de diepvries terwijl de eiwitten worden stijfgeklopt. Klop de eiwitten stijf tot ze zachte pieken vormen. Neem de gedeeltelijk bevroren kokossorbet uit de vriezer en schep nogmaals goed door. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door de kokossorbet en let op dat het eiwit goed verdeeld wordt. Zet de sorbet weer in de diepvries tot het mengsel helemaal bevroren is. Neem de sorbet 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Schep het ijs in glazen coupes en garneer met de plakjes banaan en de geschaafde kokos.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top