Osso bucco

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 schijven kalfsschenkel; 2 flinke uien; 2 winterwortels; 5 stengels bleekselderij; 1 blikje gepelde tomaten; zout; peper; oregano; tijm; basilicum; laurierblaadjes; knoflookpasta; 1 bouillontablet; olijfolie/boter; verse peterselie.

HULPMIDDELEN

Ruime braadpan of een zgn. hapjespan.


Een heerlijk kalfsvleesgerecht dat u kunt bereiden voor de gasten komen.

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in grove stukken. schil de wortels en snijd deze in plakken. Maak de bleekselderij schoon en trek de draden eraf en snijd ze in grove stukken. Maak de inhoud van het blikje gepelde tomaten fijn met de staafmixer en voeg een koffielepel knoflookpasta, een bouillontablet en 2 dl. water toe.

Bereidingswijze

Verhit 50 gram boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Wrijf de schijven schenkel in met zout en peper en bak ze aan beide zijden lekker bruin.
Voeg de groente toe en strooi hier wat basilicum, oregano en tijm overheen, leg wat blaadjes laurier bovenop de groente en voeg nu de fijngemaakte gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 1 1/2 tot 2 uur sudderen. Kijk na 1 1/2 uur of u het vlees gaar genoeg vindt.
Haal het vlees uit de pan en giet de groenteprut in een hoge kom en maak alles fijn met de staafmixer, u krijgt dan een mooie gladde groentepuree. Vergeet niet om eerst de blaadjes laurier er uit te vissen. Haal het vlees van de schenkel en doe de stukken vlees terug in de pan. U kunt het merg uit de schenkelstukken halen en door de groentepuree mixen. Voeg nu de groentepuree bij het vlees. Strooi voor het opdienen verse peterselie over de Osso bucco.

Serveertips

Serveer met rijst en een groene salade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies