Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolade-Pavlova

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Voor het eiwitschuim: 4 eiwitten, mespunt zout, 230 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, 1-2 theelepels cacaopoeder
Voor de vulling: 2 dl creme fraiche, 100 gram pure chocolade, 2,5 dl salgroom, 2 el poedersuiker, 100 gram melkchocolade.
Voor het serveren: 30 gram geroosterde hazelnoten, pedersuiker en cacaopoeder.



Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt.

Voorbereiding

Eiwitschuim: oven voorverwarmen op 120 graden. Eiwitten met zout heel heel stijfkloppen. Ondertussen suiker deel voor deel toevoegen tot alle suiker is opgelost en eiwit glanst en heel dik is. Azijn maizena en cacao erdoor spatelen.

Bereidingswijze

Eiwitmengsel in cirkel van 15 cm. doorsnee op bakplaat scheppen. Midden van de cirkel iets uithollen (Hier komt later de vulling in). Eiwitmengsel 2 uur (!) bakken. Pavlova op bakplaat laten afkoelen buiten de oven. (Probeer hem er nog niet af te halen).
Vulling: creme fraiche verhitten, Van vuur af de pure chocolade erdoor roeren tot chocolade gesmolten is en laten afkoelen. (Niet in de koelkast. Slagroom stijfkloppen met poedersuiker en door chocolademengsel spatelen.
Melkchocolade in kom au bain marie op zacht vuur al roerend laten smelten. Chocola op koude plank uitstrijken en laten harden (niet in koelkast want dan slaat het wit uit).
Met mes chocola van plank schrapen zodat er krullen ontstaan.
Serveren: Pavlova vullen met pure chocoladeroom. Hazelnoten erover verdelen. Chocoladekrullen erop leggen en geheel bestuiven met poedersuiker en cacao.

Serveertips

In z'n geheel op tafelzetten



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top