Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Honing-gemberkoek

Door: femkemireille

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 125 gr honing
- 250 gr bloem
- 3 tl baking soda
- 50 gr bruine basterd suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 mp nootmuskaat
- 1 mp witte peper
- 1 mp kruidnagelpoeder
- 2 mp zout
- 4 bolletjes stemgember
- ? tl steranijs
- 2 dl melk
- 1 el gesmolten
- boter


Verder heb je nodig


* cakevorm


Ontdek meer:

Voorbereiding

# verwarm de oven voor op 145?C.
# smeer met een kwastje de cakevorm in met
de gesmolten boter.
# snij de gemberbolletjes fijn.

Bereidingswijze

1 Zeef de bloem en de baking soda boven een kom. Meng er de rest van de
droge ingredienten door. Roer er de stroop, de fijngesneden gemberbolletjes en zoveel van de melk door tot er een smeuig geheel ontstaat.
2 Schep het mengsel in de ingevette cakevorm. Zet de vorm in het midden
van de voorverwarmde oven en laat de honingkoek in ca. 60 min. gaar worden. Controleer dit door met een metalen pen in de koek te steken, de pen moet er nog schoon weer uitkomen.
3 Laat de koek in de vorm wat afkoelen en keer hem op een rooster. Als de
koek volkomen is afgekoeld in aluminiumfolie verpakken en 24 uur laten rusten.

Serveertip

De volgende dag is de koek pas op z'n lekkerst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top