Honing-gemberkoek

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 125 gr honing
- 250 gr bloem
- 3 tl baking soda
- 50 gr bruine basterd suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 mp nootmuskaat
- 1 mp witte peper
- 1 mp kruidnagelpoeder
- 2 mp zout
- 4 bolletjes stemgember
- ? tl steranijs
- 2 dl melk
- 1 el gesmolten
- boter

HULPMIDDELEN

* cakevorm


Voorbereiding

# verwarm de oven voor op 145?C.
# smeer met een kwastje de cakevorm in met
de gesmolten boter.
# snij de gemberbolletjes fijn.

Bereidingswijze

1 Zeef de bloem en de baking soda boven een kom. Meng er de rest van de
droge ingredienten door. Roer er de stroop, de fijngesneden gemberbolletjes en zoveel van de melk door tot er een smeuig geheel ontstaat.
2 Schep het mengsel in de ingevette cakevorm. Zet de vorm in het midden
van de voorverwarmde oven en laat de honingkoek in ca. 60 min. gaar worden. Controleer dit door met een metalen pen in de koek te steken, de pen moet er nog schoon weer uitkomen.
3 Laat de koek in de vorm wat afkoelen en keer hem op een rooster. Als de
koek volkomen is afgekoeld in aluminiumfolie verpakken en 24 uur laten rusten.

Serveertips

De volgende dag is de koek pas op z'n lekkerst

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies