Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aligot

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen


  • 500 gr.kruimige aardappelen,
  • 180 gr.gruyere,
  • 70 gr.emmenthaler,
  • 2 eetl.crème fraiche,
  • 50 gr.boter,
  • 2 teentjes knoflook,
  • zout.


HULPMIDDELEN


  • Pureeknijper,
  • kaasrasp,
  • knoflookpers


Op vacantie deze heerlijke puree gegeten met 'n boeuf bourguignon

Voorbereiding


  • Aardappelen schillen en met zout opzetten en gaar koken.
  • Kazen raspen

Bereidingswijze


  • Aardappelen door de pureeknijper,boter doorroeren met de uitgeperste koflook,
  • Op een laag vuur de kazen doorroeren,daarna de creme erdoor,
  • Ca.15 min.doorroeren (steeds dezelfde kant op),
  • Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.

Serveertips

Gegeten met een boeuf bourguignon.
Met een heerlijke rosé uit de Provence

Bron

Frankrijk



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top