Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

Door: henrilevison

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

Ontdek meer:

Ingrediënten


2 kopjes bloem
1 kopje bruine suiker
4 eieren
1 kopje olijfolie
1 tl zout
1 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1 tl gember
2 kopjes geraspte wortel (ongekookt)
1 kopje gemalen walnoot
140 gr. Philadelphia (kaas)
½ kopje boter
2 kopjes poedersuiker
2 tl vanilleessence


Verder heb je nodig


Taartvorm, evt. rasp


Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden en vet de taartvorm.

Bereidingswijze

Meng de eieren, bloem, suiker, bakpoeder, zout en olie. Voeg vervolgens kaneel, gember, wortels en noot toe. Doe dit mengsel in de vorm en zet een 40-tal min. in de oven. Let op dat het niet te lang is, zodat het smeuig blijft.
Meng nu de Philapdelpia met de boter, poedersuiker en de vanilleessence. Snij de taart evt. doormidden en bestrijk alle kanten met dit laatste mengsel. Leg de helften weer op elkaar en dien op.

Bron

Rasen Mail



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top