HEERLIJKE SMEUIGE CAKE

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 pakje roomboter (ongezouten - en van dit pakje gebruik je ook wat boter om de cakevorm goed in te vetten); 350-360 gram suiker; 4 eieren; 350 gram gezeefde bloem; Bakpoeder, hoeveelheid voor 350 gr. (staat voor 500 gr. op pakje aangegeven)(gezeefd); 1 halve theelepel vanillesuiker; 1 bekertje zure room van 200 ml.(van de aldi is prima); 100 ml. karnemelk; wat bloem voor de vorm.; pan

HULPMIDDELEN

Garde; houten lepel met een gat (voor het deeg) flinke kom; (liefst)metalen cakevorm van 30 cm.


Ken je ook al die verschillende cakerecepten, waarvan het resultaat bijna altijd een DROGE cake is. Nou bij dit recept is dat absoluut niet het geval. ik heb hem zelf zaterdag gemaakt en hij is heerlijk smeuig en - nat - genoeg. zaaaalig gewoon. dat komt door de karnemelk en de zure room. het is wel een calorieenmepper, maar - who cares- moet ook eens kunnen, niet dan? het recept is uit zweden. En verder is nog te vermelden dat hij razendsnel klaar is. Smakelijk!!

Voorbereiding

Oven 5 minuten voorverwarmen op de gewone oven op 150 graden c.

Bereidingswijze

Beboter de cakevorm goed met wat van de roomboter. goed invetten vooral in de hoeken . bestuif de vorm daarna goed met bloem en laat de bloem goed doorwalsen. wat te veel is , er uit kloppen. Smelt de rest van het pakje roomboter in een pan en roer er daarna de suiker door. goed doorroeren. daarna een voor een de eieren er met een GARDE doorheen kloppen(niet te lang). Giet dit mengsel in een grote beslagkom. Voeg dan de karnemelk, de zure room, de bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe en roer dit alles met een houten lepel met een gat erin tot een glad deeg(zo kort mogelijk roeren). (geen mixer gebruiken) als alles glad is (je ziet ook blaasjes aan de kanten verschijnen, dan is het deeg goed en vervolgens giet je het deeg in de cakevorm (evt. eerst nog even door een fijne zeef gieten , als er nog klonttjes zijn)) Bak de cake dan in een matig warme oven (nu op hetelucht oven zetten) op 150 graden C gedurende precies 60 minuten(zet de vorm op een rooster op de 2e richel van onderen). LET OP: OVEN TIJDENS HET BAKKEN NIET OPENEN. Na 60 min. even met een houten satestokje in het deeg prikken, maar dan moet de cake eigenlijk precies goed zijn. vervolgens de cake uit de oven halen en IN DE VORM helemaal laten afkoelen. daarna voorzichtig omkeren op een groot gebaksbord. eventueel poedersuiker erover strooien.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies