Gebakken gamba`s met knoflook en uien

  • Vis
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 24 gamba`s (rauw)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 4 eetlepels olijf olie
  • 4 eetlepels medium sherry
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

















Gamba met knoflook en peterselie, heerlijk.

Voorbereiding

  • Was de gamba`s en dep ze droog
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen

Bereidingswijze

  • Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
  • Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur.
  • Schep ze uit de pan
  • Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba`s omscheppende in 3-4 minuten gaar.
  • Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.


Serveertips

Lekker met een knapperig stokbrood.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies