Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Runderrollade stoven.

Door: happyfeet

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


  • 1,2 kg runderrollade
  • 2 el braadvet
  • 2 uien, in partjes gesneden
  • 2 wortels, in de lengte in vieren gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes van 5 cm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 dl hete runderbouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper.


Verder heb je nodig


Slow-cooker-braadpan


Een rollade die op zijn gemak is gaar geworden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

  • Bestrooi de rollade met zout en peper.
  • Verhit het vet in een grote braadpan.
  • Doe het vlees in de pan en braad het rondom aan tot het aan alle kanten bruin is.
  • Neem de rollade uit de pan en leg hem op een bord.
  • Laat een klein beetje vet in de pan om daar een paar minuten de groenten goudbruin mee te bakken.
  • Leg een laagje groenten in de binnenpan van de Slowcooker;
  • Leg het vlees op de groenten en voeg ook de uitgelekte vleessappen toe.
  • Leg de overige groenten en de kruiden rondom het vlees.
  • Breng de bouillon in de braadpan aan de kook en roer aanbaksels los.
  • Schenk de bouillon over het vlees.
  • Doe het deksel op de slow-cooker en zet hem 4 uur op high.
  • Daarna nog 2-3 uur op low.
  • Tot het vlees zacht en mals is.
  • Keer het vlees tijdens het stoven een of twee keer om en bedruip het daarbij met de jus.
  • Niet in het vlees prikken tijdens het stoven, want dan lopen de sappen uit het vlees.
  • Neem het vlees uit de pan en leg op een voorverwarmend bord.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat het minstens 15 minuten rusten.
  • Het vlees laat zich dan beter snijden.
  • Schep ondertussen het overtollige vet van het oppervalk in de slow-cooker.
  • Serveer het vocht als jus bij het vlees.
  • De groente kan eventueel bij het vlees geserveerd worden.

Bron

Slowcooker kookboek



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happyfeet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top