
300 gr kipfile,1rawit,1cm verse gember,2 etl kip bouillon, 1lente ui,3á4 tenen knoflook, 2 etl sojasaus 1/2 etl sesamolie en sambal oelek naar keuze
Pan om te blancheren en een wok
Het is erg lekker maar ook soms te pittig dat licht aan de hoeveelheid knoflook en rawit en de sambal
Kipfile in plakjes snijden,gember fijn snijden en ook de rawit en de knoflook
Kook het water met de gember,doe in een schaaltje de bouillon met de olie en de knoflook, rawit, lente ui, sambal en de sesamolie roer alles door mekaar.zet de wok op het vuur en doe een klontje boter er in laat de boter smelten.leg nu de kip in het kokende water blancheer hem 1min doe dan de kip in een vergiet en laat hem uitlekken, verhit nu de wok en doe de kip in de wok roerbak dit even en blus het dan af met het sausje en roer het nog even door mekaar totdat de knoflook glazig word en dan is het gerecht klaar.
Lekker met witte rijst.
de chinees doet het met varkenvlees en dat koken ze eerst snijden het vlees in plakjes en doen dan de saus erover
Van een chinees/aangepast door onsrichke
moedertjeh52 28-06-2007
Dank je ,wel ik heb dit recept in m,n kookboek gezet.
Het lijkt me heel lekker.
stiny26 18-06-2007
Lijkt me lekker. Neem het mee, bedankt. Groetjes Micky
kooktgraag 12-06-2007
Ik heb deze in mijn kookboek gezet. Dankjewel voor dit recept. Ik laat de rawit achterwege omdat ik niet van pepers hou. Je moet de smaak van het eten proeven, vind ik, en niet de scherpte.
onsrichke 12-06-2007
goed recept voor als je bang bent voor de tandarts die vind dat vast lekker ruiken de volgende dag.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »