Wildpeper

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 g wildpoulet (hert, hazenbout, wild zwijn)
4 sjalotten (100 g)
2 teentjes knoflook
100 g knolselderij
100 g winterpeen
2 kaneelstokjes
8 jeneverbessen
4 laurierblaadjes
100 g verse zilveruitjes (niet in het zuur!)
2 dl warme kippen- of wildbouillon
½ dl rode wijn
30 g bloem
50 g roomboter
3 eetlepels notenolie
Versgemalen zout en peper

HULPMIDDELEN


Braadpan


Waarom een sjalot? De sjalot geeft het gerecht meer smaak en body.

Bereidingswijze

De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De teentjes knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De knolselderij schillen, wassen en in blokjes van ? bij ? cm snijden. De winterpeen schillen of raspen, wassen en in blokjes van ? bij ? cm snijden. Bestrooi de wildpoulet met zout, peper en bloem en schep goed door elkaar.



Verhit de boter en olie in de braadpan en bak de wildpoulet mooi bruin. Voeg vervolgens knoflook, sjalot, winterpeen, knolselderij, kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen toe en bak het geheel nog een paar minuten. Blus af met de rode wijn, breng aan de kook en voeg de zilveruitjes en warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de wildpeper met het deksel op de pan op een laag vuur in 2? uur gaar stoven. Verwijder voor het serveren de kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen.
br]

Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen en als groente rode kool (zie recept ?Rode kool met sjalot en frambozenazijn?).

Serveertips

- Laat een stoofschotel nooit op een hoog vuur koken, hierdoor wordt het vlees droog en taai.
- Mocht u geen verse zilveruitjes kunnen krijgen, dan kunt u ook uitjes uit de diepvries gebruiken.
- De wildpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf worden opgewarmd. Voeg desgewenst nog een scheutje water, bouillon of wijn toe als de wildpeper te droog mocht worden.

Bron

Www.shallot.com

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies