Wildpeper

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 g wildpoulet (hert, hazenbout, wild zwijn)
4 sjalotten (100 g)
2 teentjes knoflook
100 g knolselderij
100 g winterpeen
2 kaneelstokjes
8 jeneverbessen
4 laurierblaadjes
100 g verse zilveruitjes (niet in het zuur!)
2 dl warme kippen- of wildbouillon
½ dl rode wijn
30 g bloem
50 g roomboter
3 eetlepels notenolie
Versgemalen zout en peper

HULPMIDDELEN


Braadpan


Waarom een sjalot? De sjalot geeft het gerecht meer smaak en body.

Bereidingswijze

De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De teentjes knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De knolselderij schillen, wassen en in blokjes van ? bij ? cm snijden. De winterpeen schillen of raspen, wassen en in blokjes van ? bij ? cm snijden. Bestrooi de wildpoulet met zout, peper en bloem en schep goed door elkaar.



Verhit de boter en olie in de braadpan en bak de wildpoulet mooi bruin. Voeg vervolgens knoflook, sjalot, winterpeen, knolselderij, kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen toe en bak het geheel nog een paar minuten. Blus af met de rode wijn, breng aan de kook en voeg de zilveruitjes en warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de wildpeper met het deksel op de pan op een laag vuur in 2? uur gaar stoven. Verwijder voor het serveren de kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen.
br]

Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen en als groente rode kool (zie recept ?Rode kool met sjalot en frambozenazijn?).

Serveertips

- Laat een stoofschotel nooit op een hoog vuur koken, hierdoor wordt het vlees droog en taai.
- Mocht u geen verse zilveruitjes kunnen krijgen, dan kunt u ook uitjes uit de diepvries gebruiken.
- De wildpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf worden opgewarmd. Voeg desgewenst nog een scheutje water, bouillon of wijn toe als de wildpeper te droog mocht worden.

Bron

Www.shallot.com

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies