Boterbiesjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gram zachte roomboter - 100 gram witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - 180 gram bloem - extra bloem om werkblad te bestuiven - zout

HULPMIDDELEN

Zeef, vershoudfolie, deegroller, bakpapier, hartjes-uitsteekvorm van ca. 7 cm en bakkwast


Bereidingswijze

Meng in een kom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar. Klop het ei los. Zeef de bloem, voeg deze met het zout en 1/2 losgeklopt ei aan het botermengsel toe en kneed alles tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Druk met de uitsteekvorm hartvormige koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaten.
Bestrijk met een bakkwast de koekjes licht met het overige losgeklopte ei. Bak de koekjes in 18 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Bron

Super

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies