Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pangasiusfilet met groente

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 pangasiusfilets, 8-10 kerstomaatjes, 1 kleine ui ,1 kleine gele of oranje paprika, 1 courgette, 4 ã 5 el olijfolie, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, takje rozemarijn, peper en zout, 150 gram witte rijst



De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd.

Voorbereiding

Was en droog de tomaatjes. Pel de ui en snijd deze in partjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes. Doe alles in een kom en besprenkel met olijfoloe. Bestrooi met de gedroogde kruiden en schep alles goed door elkaar. Leg het takje rozemarijn op en laat minstens een uur marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de grill of oven voor, doe de groente in een lage Ovenschaal zodat alles een beetje ruim ligt en rooster of bak de groente in ca. 20 minuten gaar. Kruid de filets met zouit en peper uit de molen. Smelt in een koekenban boter. Bak hierin de filets aan beide zijden in ca. 5 ? 8 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de filets.

Serveertips

Serveer de vis met geroosterde groente (verwijder de rozemarijn) en geeft er witte rijst of pasta bij.

Bron

NHD Koken uit de Krant



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hbkraaij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top