Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pangasiusfilet met groente

Door: hbkraaij

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


2 pangasiusfilets, 8-10 kerstomaatjes, 1 kleine ui ,1 kleine gele of oranje paprika, 1 courgette, 4 ã 5 el olijfolie, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, takje rozemarijn, peper en zout, 150 gram witte rijst



De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en droog de tomaatjes. Pel de ui en snijd deze in partjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes. Doe alles in een kom en besprenkel met olijfoloe. Bestrooi met de gedroogde kruiden en schep alles goed door elkaar. Leg het takje rozemarijn op en laat minstens een uur marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de grill of oven voor, doe de groente in een lage Ovenschaal zodat alles een beetje ruim ligt en rooster of bak de groente in ca. 20 minuten gaar. Kruid de filets met zouit en peper uit de molen. Smelt in een koekenban boter. Bak hierin de filets aan beide zijden in ca. 5 ? 8 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de filets.

Serveertip

Serveer de vis met geroosterde groente (verwijder de rozemarijn) en geeft er witte rijst of pasta bij.

Bron

NHD Koken uit de Krant



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hbkraaij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top