vlierbloesemsiroop

  • Biologisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

30 - 40 bloemschermen, 1 - 2 citroenen, 1 grapefruit, 1 kg suiker, 40 g citroenzuur, 2 kaneelstokjes

HULPMIDDELEN

Grote pan, zeef, schoongemaakte limonadeflessen


De vlier bloeit in het voorjaar met fraaie schermen. Je kunt er deze heerlijk zachte siroop van maken. Puur natuur!

Voorbereiding

Kijk de bloemschermen na op beestjes. Spoel de bloemen niet af, want dan spoel je ook het stuifmeel weg, wat het aroma geeft.

Bereidingswijze

Snij de citroen en grapefruit in schijfjes. Doe de bloemschermen met het fruit in de pan en giet er 1,5 liter kokend water op. Voeg suiker, citroenzuur en kaneel toe. Roer alles goed door.
Zet de pan met een deksel erop koel en donker weg. Laat 3 dagen rusten, wel af en toe roeren. Zeef het mengsel en giet de siroop in de flessen.

Serveertips

Drink de siroop puur of met bronwater.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies