Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. vlierbloesemsiroop

vlierbloesemsiroop

Door: riethaasnoot

  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2007

Ingrediënten


30 - 40 bloemschermen, 1 - 2 citroenen, 1 grapefruit, 1 kg suiker, 40 g citroenzuur, 2 kaneelstokjes


Verder heb je nodig


Grote pan, zeef, schoongemaakte limonadeflessen


De vlier bloeit in het voorjaar met fraaie schermen. Je kunt er deze heerlijk zachte siroop van maken. Puur natuur!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kijk de bloemschermen na op beestjes. Spoel de bloemen niet af, want dan spoel je ook het stuifmeel weg, wat het aroma geeft.

Bereidingswijze

Snij de citroen en grapefruit in schijfjes. Doe de bloemschermen met het fruit in de pan en giet er 1,5 liter kokend water op. Voeg suiker, citroenzuur en kaneel toe. Roer alles goed door.
Zet de pan met een deksel erop koel en donker weg. Laat 3 dagen rusten, wel af en toe roeren. Zeef het mengsel en giet de siroop in de flessen.

Serveertip

Drink de siroop puur of met bronwater.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top