Aspergetaart

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 550 gram witte asperges
  • 500 gram groene asperges
  • zout
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1-2 el bloem
  • 1 el boter
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 3 el geknipte bieslook
  • 4 eieren
  • 3 dl slagroom.


HULPMIDDELEN

Een quiche vorm (24cm)


Een koninklijke groente: witte en groene asperges uit de oven.

Voorbereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller, snijd de harde onderkant (2-3 cm)eraf.
  • Snijd de asperges in 3 stukken en kook ze in kokend water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar,
  • rol ze op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een lap
  • bekleed hiermee een ingevreven platte quiche vorm.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en strooi er de helft van de kaas over.
  • Schep hierop de goed uitgelekte asperges en de zalmsnippers.
  • Strooi er zout, peper, het bieslook en de rest van de kaas over.
  • Klop de eieren los met de room en zout en peper en schenk het mengsel over de vulling.
  • Strijk ook wat van het eimengsel over de deegrand.
  • Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.
  • Prik met een satestokje in het midden om te controleren of het ei gestold is.
  • Snijd de taart aan tafel in punten.

Serveertips



Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies