Remouladesaus

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 middelgrote sjalotten,
2 dl mayonaise,
2 eetlepels krulpeterselie,
1 eetlepel kappertjes,
1 middelgrote augurk,
Scheutje augurkenvocht,
Zout en peper.


HULPMIDDELEN



Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak.

Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen en ragfijn snipperen. De kappertjes fijnhakken. De augurk in hele kleine blokjes snijden. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht.

Serveertips

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant, die vooral voorkomt in Frankrijk. Kappertjes hebben een blauwgroene kleur en een friszure smaak. Kappertjes worden o.a. gebruikt in sauzen, eiergerechten en bij visgerechten.

Bron

Www.shallot.com

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies