Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Remouladesaus

Door: sjalot2007

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak.

Soort gerecht: als saus bij de Barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote sjalotten,
2 dl mayonaise,
2 eetlepels krulpeterselie,
1 eetlepel kappertjes,
1 middelgrote augurk,
Scheutje augurkenvocht,
Zout en peper.


Verder heb je nodig




Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen en ragfijn snipperen. De kappertjes fijnhakken. De augurk in hele kleine blokjes snijden. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht.

Serveertip

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant, die vooral voorkomt in Frankrijk. Kappertjes hebben een blauwgroene kleur en een friszure smaak. Kappertjes worden o.a. gebruikt in sauzen, eiergerechten en bij visgerechten.

Bron

Www.shallot.com



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top