Remouladesaus

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 middelgrote sjalotten,
2 dl mayonaise,
2 eetlepels krulpeterselie,
1 eetlepel kappertjes,
1 middelgrote augurk,
Scheutje augurkenvocht,
Zout en peper.

HULPMIDDELEN



Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak.

Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen en ragfijn snipperen. De kappertjes fijnhakken. De augurk in hele kleine blokjes snijden. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht.

Serveertips

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant, die vooral voorkomt in Frankrijk. Kappertjes hebben een blauwgroene kleur en een friszure smaak. Kappertjes worden o.a. gebruikt in sauzen, eiergerechten en bij visgerechten.

Bron

www.shallot.com'

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies