Gazpacho met sjalotten (koude Spaanse soep)

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

½ komkommer,
1 sneetje witbrood zonder korst,
1 sjalot,
8 pomodori tomaten,
½ teentje knoflook, geperst,
2 rode paprika€s,
½ dl olijfolie,
Peper en zout.



HULPMIDDELEN

Een blender of staafmixer en een (Bol)zeef.


Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht. De zoete smaak van de sjalot is een goede smaakcombinatie met de iets bittere smaak van de paprika.

Voorbereiding


Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. De komkommer schillen. De paprika?s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. De tomaten wassen. Komkommer, paprika en tomaten in grove stukken snijden. Alle ingredienten in blender of met staafmixer pureren tot een gladde massa, daarna zeven. Op smaak brengen met zout en peper. Laat de soep voor serveren minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

Serveertips

- Deze koude soep stamt uit het Spaanse Andalucia, waar de zomers zo verzengend heet kunnen zijn dat je niet aan hete soep moet denken. Gazpacho is van oorsprong een eenvoudige, boerse soep van oud brood, knoflook, olie en azijn. Pas na de ontdekking van de Nieuwe Wereld, toen tomaten en paprika's geïntroduceerd werden in Europa kreeg gazpacho z'n huidige samenstelling en rode kleur.

- Het belangrijkste is om rijpe, rode tomaten te kiezen met veel smaak.

- Voeg zongedroogde tomaat (in olie) toe om de soep nog voller van smaak te maken.

- Snijd bij knoflook oudere teentjes in de lengte door om de groene kiem, die scherp en bitter smaakt, te verwijderen.

Bron

Www.shallot.com

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjalot2007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies