Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Basisrecept voor brooddeeg

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN


25 cl handwarmwater
2 1/2 theelepel droge gist
350 gr.ongebleekte bloem
1 theelepel zout


HULPMIDDELEN



Meestel heb ik een portie in de koelkast klaar liggen in een goed afgesloten bak.
Op die manier kan ik het een aantal dagen bewaren.
Dit recept is genoeg voor twee normale taarten of één brood.

Voorbereiding

Doe het water,de gist en een kopje bloem in een grote mengkom en roer ze dooreen tot er een gaaf mengsel is ontstaan.Laat de gist in een minuut of vijf opkomen.

Bereidingswijze


Doe er nu het zout bij en roer de overgebleven bloem erdoor,beetje bij beetje.Ga door tot het deeg stijf is om verder te roeren.Leg het deeg op een bebloemde plank of op het aanrecht en kneed het goed door.Als het deeg te plakkerig is kunt u er nog wat bloem aan toevoegen.Kneed tien minuten.
Leg het deeg in een kom,dek die af en laat het op kamertemperatuur een uur rijzen.Houd er rekening mee dat de kom groot genoeg moet zijn om twee maal zoveel deeg te bevatten.Druk na een uur het deeg in elkaar,dek het af en laat het nog een uur rijzen.
Na de tweede keer rijzen is het deeg klaar voor gebruik.Als het bewaard moet worden,stop het dan in een goed afgesloten bak en zet die in de koelkast.
Dit recept is goed voor een brood van 500 gram.

Serveertips




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabel-b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top