Kippenbouten uit de oven

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kippenbouten
2 el olijfolie traditioneel (C1000)
4 teentjes knoflook, gepeld
1 citroen, in plakjes
peper, zout
1 zak familieslamix à 400 g (C1000)
1 bakje (eko) cherry trostomaatjes à 250 g, in vieren
6 el slasaus (C1000)

HULPMIDDELEN



Voorbereiding


Bereidingswijze

Was de kippenbouten onder koud water en droog ze met keukenpapier. Wrijf ze in met de olie en leg ze in een met een bakmatje beklede braadslede.
Verdeel de in plakjes gesneden knoflook en de citroen ertussen en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Braad de kippenbouten in een voorverwarmde oven (220 ?C) in ? 40-50 min. bruin en gaar. Bestrijk ze tussentijds een keer met het bakvet.
Schep vlak voordat de kip gaar is de slamix met de tomaat en de slasaus door elkaar. Serveer de kip met de sla. Lekker met frieten en fritessaus.

Serveertips


Bron

Http://www.c1000.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies