Zalm met kruidenkorst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 4 zalmfilets, 150 gram per stuk
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 groot bosje verse dille, grof gehakt
  • zout en peper
  • 3 el bloem
  • 1 eiwit iets losgeklopt

HULPMIDDELEN

Grillpan


  • Een niet te versmaden zalmrecept met heerlijke kruidenkorst uit de grillpan.

Voorbereiding

  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een schaal de gesnipperde sjalotjes met de dille en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

  • Verhit een geribbelde grillpan.
  • Haal de zalmfilets door de bloem tot ze rondom bedekt zijn.
  • Haal ze dan door het eiwit tot ze er rondom mee bedekt zijn.
  • Haal ze tot slot door het kruidenmengsel.
  • Leg de zalm op de grillpan en bak ze 4-5 minuten aan elke kant.
  • Draai de filets met een metalen spatel om.

Serveertips

  • Serveer bij een aspergetaart.

Bron

Zalm

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies