aardbeienvlaai

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Voor de bodem

1/2 pak witbroodmix
1 dl lauwwarme melk
25 g boter
1 eetl. suiker
1 ei
bloem

vulling
ca. 300 g verse aardbeien
ca. 250 ml slagroom
4 eetlepels suiker

1 zakje taartgeleipoeder

voor de banketbakkersroom:
1/2 opengesneden vanillestokje
2 1/2 dl melk
60 gr suiker
3 eidooiers
20 gr maïzena
2 dl slagroom


HULPMIDDELEN



Zelfgemaakte aardbeienvlaai, hier is iedereen er gek op.

Voorbereiding

Kneed van de witbroodmix, de lauwwarme melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van circa 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei.
bak de vlaai in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingswijze

Breng de melk met het vanillestokje en 40 gr suiker op middelhoog vuur aan de kook en laat het daarna op laag vuur 10 minuten trekken.
Klop de eidooiers en de rest van de suiker dik en schuimig en klop de maizena erdoor.
Zeef de melk en schraap het merg boven de melk uit het vanillestokje.
Schenk de hete melk al kloppend bij het eimengsel, doe het terug in de pan, breng het al roerend aan de kook en laat nog 2 minuten doorkoken.
Schenk de banketbakkersroom in een schaal, strooi er poedersuiker over en laat het iets afkoelen.
vul de vlaai met de pudding en
Snij de gewassen en goed uitgelekte aardbeien doormidden
Beleg de vlaaibodem met de halve aardbeien en hou daarbij de randen vrij voor de slagroom
Bestrijk de vlaai met taartgelei voor een extra mooi resultaat
Klop de slagroom met de suiker tot deze stevig is
Garneer de vlaai tenslotte met de slagroom

Serveertips


Bron

Plaatje internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies