Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. SAMBEL KATJANG (Pindasaus)

SAMBEL KATJANG (Pindasaus)

Door: emuntje48

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2007

Ingrediënten


1 teentje knoflook, 4 kemiri noten, 1 ons geroosterde of gebakken pinda's, zout naar smaak, een stukje trassi, 1 dessertlepel suiker (Javaanse suiker), 2 eetlepels azijn, 5 lomboks, eventueel wat hebbie (gemalen garnalen, kant-en-klaar bij de toko)


Verder heb je nodig


Koekepan, vijzel of blender


Tamarinde is zoet/zuur van smaak, je kunt die bij de Toko kopen.
1 eetlepel in een halve theekopje mengen en alleen het sapje gebruiken dus even in een zeef doen en uitlekken.

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze


De knoflook, trassi en de kemiri worden vooraf gepoft of gebakken in een koekepan daarna stampen of fijnmalen. De pinda's worden evenals de kemiri fijn gestampt.
De hebbie, lomboks, trassi en het zout fijn stampen en bij de pinda's en kemiri voegen.
We mengen alles goed door elkaar en maken af met azijn en suiker. We doen er ca. 4 eetlepels water bij.
De sambel katang moet zuur en pittig van smaak zijn.
We kunnen er ook fijngewreven stukjes rabarber in doen, die dan de Indonesische blimbing (stervrucht) vervangt. Als je stervrucht hebt, is dat aangeraden. Je kunt ook in plaats van azijn (stervrucht, rabarber) tamarinde in doen.

Serveertip


Deze katjangsaus wordt bij gestoomde groenten en bij gebakken tahoe gegeven.

Bron

Schoonmoeder



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emuntje48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top