Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gestoofd konijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 konijn in stukken verdeeld * 50 gram boter * bloem * 1 dl rode landwijn * 2 uien * 25 gram boter * 100 gram mager rookspek in dobbelstenen gesneden * peper * zout * 1 theelepel gedroogde marjolein * aroma.


HULPMIDDELEN



Voorbereiding


Bereidingswijze

Wentel de stukken konijn door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de stukken konijn snel bruin. Voeg de rode landwijn en zoveel water toe dat het vlees er voor 2/3 onder ligt. Temper het vuur zodra de jus zachtjes pruttelt. Maak de uien schoon, snijd ze klein en bak ze even in de 25 gram boter. Voeg de gebakken ui en de dobbeltenen rookspek bij het vlees en ook wat peper, zout en de marjolein. Stoof het vlees in ongeveer 1 1/2 uur gaar. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schotel. Maak de jus op smaak met wat aroma. Schenk wat jus over het vlees en geef de rest er apart bij.

Serveertips




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top