Gestoofd konijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 konijn in stukken verdeeld * 50 gram boter * bloem * 1 dl rode landwijn * 2 uien * 25 gram boter * 100 gram mager rookspek in dobbelstenen gesneden * peper * zout * 1 theelepel gedroogde marjolein * aroma.

HULPMIDDELEN



Voorbereiding


Bereidingswijze

Wentel de stukken konijn door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de stukken konijn snel bruin. Voeg de rode landwijn en zoveel water toe dat het vlees er voor 2/3 onder ligt. Temper het vuur zodra de jus zachtjes pruttelt. Maak de uien schoon, snijd ze klein en bak ze even in de 25 gram boter. Voeg de gebakken ui en de dobbeltenen rookspek bij het vlees en ook wat peper, zout en de marjolein. Stoof het vlees in ongeveer 1 1/2 uur gaar. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schotel. Maak de jus op smaak met wat aroma. Schenk wat jus over het vlees en geef de rest er apart bij.

Serveertips


Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies