Ouderwetse Aspergesoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter
aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen)
stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje
(vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.


Voorbereiding

Indien nog niet gebeurd, aspergeschillen koken en zeven, nat opvangen, schillen weggooien.

Bereidingswijze

Roux maken van boter, bloem en aspergenat.
Bouillonblokje erbij doen, aan de kook brengen. In een ruim kommetje 1 eidooier loskloppen met de melk of de room en nootmuskaat. Giet al kloppende een soeplepel
soep bij het eimengsel roeren (let op de soep al minstens 5 minuten van de kook af is). Giet dit mengsel al roerende door de soep. Aspergestukjes toevoegen en nog even verwarmen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies