Ouderwetse Aspergesoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter
aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen)
stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje
(vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.


Voorbereiding

Indien nog niet gebeurd, aspergeschillen koken en zeven, nat opvangen, schillen weggooien.

Bereidingswijze

Roux maken van boter, bloem en aspergenat.
Bouillonblokje erbij doen, aan de kook brengen. In een ruim kommetje 1 eidooier loskloppen met de melk of de room en nootmuskaat. Giet al kloppende een soeplepel
soep bij het eimengsel roeren (let op de soep al minstens 5 minuten van de kook af is). Giet dit mengsel al roerende door de soep. Aspergestukjes toevoegen en nog even verwarmen.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies