Gambas Pil Pil

  • Spaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Garnalen (vers)
knoflook
peterselie
spaanse peper 1
paprikapoeder (scherp)? theelepel
250 gram garnalen
8 eetlepels olijfolie

HULPMIDDELEN

Bruine aardewerk bakjes


Garnalen in knoflookolie gebakken

Voorbereiding

Knoflook in stukjes snijden (3 tenen)
peterselie knippen
peper van zaad ontdoen

Bereidingswijze

Maak de garnalen droog en strooi er zout over,10 minuten laten staan.
verhit de olie in de bakjes(bruin nieuw aardewerk altijd 24 uur in het water zetten dan kan je er in bakken) fruit hierin de knoflook en de peper(mag ook een gedroogde zijn) als de knoflook goudgeel is de garnalen erbij en op middel vuur 2 minuten laten pruttelen,blijven roeren dan de paprikapoeder ,peterselie en wat zout erbij en dan direct pruttelend opdienen.

Serveertips

Veel stokbrood erbij om te dopen

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenie_v

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies