Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

chipolata pudding

Door: jacky

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1/2 liter melk
1 afgestreken eetlepel custard
2 eieren
125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker
16 gram gelatine (waarvan 1/2 blaadje rode)
1/4 liter slagroom
1/2 dl marasquin
100 gram franse vruchtjes
50 gram lange vingers fo puddingbiscuits


Verder heb je nodig


Puddingvorm of schaal
Mixer of keukenmachine


Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelatine 10 min. weken in koud water.

Bereidingswijze

Breng de melk langzaam aan de kook.
Roer de eierdooiers, samen met de custard en wat suiker tot een gladde massa, giet er, van het vuur, de warme melk alroerend bij.
Doe alles in de pan terug en laat de vla, roerend, iets gebonden worden, maar NIET koken.
Los in de niet te hete vla de geweekte en uitgeknepen gelatine op, tevens de overige suiker en vanillesuiker.
Snijd de vruchtjes in stukjes, verdeel de biscuits eveneens in stukjes en druppel de marasquin op de biscuits. Tot gebruik afgedekt laten staan.
Klop de slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf.
Schep de afgekoelde vla door de slagroom, daarna de eiwitten.
Schep er, wanneer de puding iets gebonden wordt, de vruchtjes en biscuits doorheen.
Laat de pudding onder af en toe omscheppen nu nog zo lang staan tot het vulsel niet meer zakt.
Breng de massa daarna in een dun met slaolie bestreken vorm en laat de pudding volkomen stijf worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacky
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top