Couscous

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr couscous, bouillonblokje, 250 gr quorn, blikje kikkererwten (of verse weken), blikje tomaten (of verse), 1 grote ui, 1 paprika, 1 komkommer of courgette, handje wortels, 150 gr rozijnen, komijn, paprikapoeder, kaneel en harisa (of een andere pittige pepersaus zoals sambal of tabasco), olie en boter.


Er zijn veel verschillende bereidingswijzen voor couscous. Dit recept is er een met groenten en quorn.

Bereidingswijze

Couscous in schaal. Bouillonblokje in 1/2 l water aan de kook brengen en over couscous gieten. Goed roeren en dit de 1e 5 minuten herhalen, zodat de couscous los blijft. Groenten schoonmaken en in stukjes snijden. Rozijnen laten wellen. Flinke scheut olie in braadpan. Quorn zachtjes aanbraden. Vervolgens ui en paprika 5 min zachtjes meebraden. Dan alle andere groenten/blikjes toevoegen, behalve de rozijnen. Flink wat komijn en paprikapoeder toevoegen en ev. zout en peper. Alles goed heet maken en circa 45 min laten stoven. Tot slot rozijnen en flink wat kaneel erbij doen. Ev. ook nog wat van de andere kruiden naar smaak. Het vocht afgieten in een andere pan. De afgegoten groenten warm houden op kookplaatje. Bij het vocht zoveel harisa doen dat een behoorlijk pittige saus ontstaat (ev. water toevoegen zodat je circa 3/4 tot 1 l saus hebt). Ook warm houden op kookplaat. In braadpan flinke klont boter smelten op middelhoog vuur. De couscous erbij doen en in circa 7 min onder voortdurend roeren gaar bakken.

Serveertips

Couscous opscheppen, flink wat saus erover (de couscous neemt het snel op) en dan de groenten eroverheen. Ev. extra saus toevoegen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robjasperse

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies