Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

IJssneeuwballen met mangosaus

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote rijpe mango, 1 sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 1.5 eetlepel, poedersuiker, 2 takjes munt, 0,75 liter vanilleroomijs, 50 gram geraspte kokos


HULPMIDDELEN

Foodprocessor of staafmixer


Een tropisch wintertoetje

Voorbereiding

Mango schillen, vruchtvlees van pit lossnijden en pureren. Sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap en citroensap door mangopuree roeren. Op smaak brengen met poedersuiker. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Munt in toefjes van takjes nemen. Ijs uit de diepvries nemen. Mangosaus nogmaals doorroeren en over vier borden verdelen. Kokos in een diep bord strooien. IJsbolletjeslepel in heet water dompelen. Van ijs een bolletje maken en door de kokos rollen. IJs-sneeuwbal op bord leggen. Zo nog 11 sneeuwballen maken. Garneren met toefjes Munt

Serveertips

Dit nagerecht is ook heel lekker met andere soorten ijs b.v. bananenroomijs, chocoladeroomijs, straciatellaroomijs



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swisscook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top