Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Citroenspoom

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr.suiker, 1,5.dl. water, 3dl. citroensap, 5 blaadjes basilicum, 1 eetlepel citroenrasp,1-1.5dl champagne


HULPMIDDELEN

IJsbakje en vriezer


Lekker fris tussen gerecht

Bereidingswijze

Suiker met water en citroensap verwarmen tot suiker is opgelost. Blaadjes basilicum en geraspte citroenschil toevoegen en mengsel van vuur af laten afkoelen. Mengsel zeven en in IJsbakje schenken en in diepvriezer in 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk uur met vork doorscheppen, zodat er geen grote kristallen onstaan.
IJsbolletjes in glazen scheppen en de champagne erover verdelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cilia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top